Κέικ Γιαουρτιού – Βανίλιας

 

ΥΛΙΚΑ :

200 γρ. γιαούρτι πλήρες
150 ml σπορέλαιο, συν μερικά για λίπανση
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη
1 ½ κουταλάκια του γλυκού) εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
80 γρ. καλαμποκάλευρο
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ 22, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Ξεχωρίστε τα αυγά και βάλτε τα λευκά σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ένα άλλο. Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ έως ότου έχετε σταθερές κορυφές. Αφήστε κατά μέρος, ενώ συνεχίζετε με το υπόλοιπο κέικ.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το σπορέλαιο σιγά – σιγά στο μίγμα των κρόκων, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζετε με τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι και το άνθος αραβοσίτου και διπλώστε με μια σπάτουλα. Τώρα, με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, διπλώνετε τα χτυπημένα λευκά αυγά.
Βάζετε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα για κέικ και ισιώνετε με την κουτάλα την επιφάνειά του.
Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχετε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Αν δείτε ότι δεν βγαίνει καθαρή, τότε ψήνετε λίγο παραπάνω.
Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
Το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, κόβετε με πριονωτό μαχαίρι… και σερβίρετε.

 

ΠΗΓΗ: thehappyfoodie.co.uk

 

Προηγούμενο άρθροΤυροπρασόπιτα στριφτή της Αλεξάνδρας
Επόμενο άρθροΥπέροχη Πίτα με 3 τυριά…