Κέικ διαίτης με βρώμη κακάο και μπανάνες 

Το Κέικ διαίτης με βρώμη κακάο και μπανάνες από την Lolly’s Kitchen φτιάχνεται εύκολα, απλά ανακατεύετε τα πάντα στο χέρι…Ενα γλυκό με λίγα υλικά σε 5 λεπτά! 🙂

Υλικά 🛒

120 γρ βρώμη (1 1/4 φλιτζάνι)
250 ml ζεστό γάλα
2 ώριμες μπανάνες (200 γρ. χωρίς τη φλούδα)
2 αυγα
100g Stevia ή γλυκαντικό της επιλογής σας ή 150g Ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
30 γρ κακάο σε σκόνη (4 κουταλιές της σούπας)
5 γρ Μπέικιν Πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού)
φόρμα για κέικ 20-22 εκ
Ταψί 22cm x 16cm

Επικάλυψη

Ξηροί ψιλοκομμένοι της επιλογής σας
100 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
50 ml ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με το ζεστό γάλα. Αφήστε να μουλιάσει για 10 λεπτά.
Λιωνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη στέβια με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τις μπανάνες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι,
το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Ανακατεύουμε πρώτα τη βρώμη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω στη βρώμη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Αλείφουμε ένα ταψί ή ταψί με βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το κουρκούτι.
Περιχύνουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε σε φούρνο στους 180C για 35/40 λεπτά.

Επικάλυψη
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και περιχύνουμε με το ζεστό γάλα. Μουλιάζουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι
να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετήστε τη κρύα σοκολάτα σε ένα σακουλάκι και περιχύστε το πάνω από το κέικ ή περιχύστε με ένα κουτάλι.

Καλή Απόλαυση! 😊

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Μαρμάρινο

Κέικ Μαρμάρινο

Υλικά:

Ξηρά

200 g αλεύρι αμυγδάλου
28 g αλεύρι καρύδας
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια γλυκαντικού / στεβίας /

Υγρά

4 μεγάλα ή 5 μικρότερα αυγά
5 ml. βανίλια
82 g ξινή κρέμα ή γιαούρτι
76 g λιωμένου βουτύρου

Επιπλέον για το καφέ μείγμα:
14 g κακάου
45 ml. υγρή, χωρίς ζάχαρη κρέμα

Εκτελεση

Πρώτα, διαλύστε τα υγρά συστατικά σε μια μπασίνα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα ξηρά και χτυπήστε ξανά.

Το μείγμα χωρίζεται σε δύο. Σε ένα μέρος βάλτε το κακάο με την κρέμα και χτυπήστε.


Στη συνέχεια, σε μια φόρμα τακτοποιήστε μια σειρά από το λευκό μείγμα και μια σειρά από καφέ.

Αναμιγνύουμε με ένα ξυλακι που κανουμε άτακτες κινησεις μεσα στο κεικ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Κέικ Μαρμάρινο

Καλη Επιτυχία