Κέικ Διαίτης με Βρώμη Καρύδια και Σοκολάτα 

Το Κέικ Διαίτης με Βρώμη Καρύδια και Σοκολάτα είναι ένα εύκολο και υγιεινό γλυκό που χρειάζεται μόνο 5 λεπτά για να το ετοιμάσετε δημιουργώντας μια νόστιμη και υγρή απόλαυση! ❤

Υλικά 🛒

130 g (1 1/2 φλιτζάνι) βρώμη σε ρολό
180 ml (3/4 φλιτζάνι) Ζεστό Νερό
150 γρ (1/2 φλιτζάνι) γιαούρτι
2 αυγα
50g (1/4 φλιτζάνι) Γλυκαντικό ή 80g Ζάχαρη
40 γρ (1/2 φλιτζάνι) Αλεύρι αμυγδάλου (τριμμένα αμύγδαλα)
50 γρ (1/2 φλιτζάνι) Καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας + επιπλέον για από πάνω
1 κουταλάκι του γλυκού εσανς βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Πρέζα αλάτι

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Αλείφουμε ταψιά 22x 13 εκ με λάδι καρύδας.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη βρώμη. Περιχύνουμε τη βρώμη με το ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να
απορροφήσει η βρώμη το νερό. Τώρα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίχνουμε πάνω στο μείγμα βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέστε το φυτικό λάδι και ανκατεψτε ξανά.
Ρίξτε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Ρίχνουμε τη γέμιση στο έτοιμο ταψί, σκορπίζουμε από πάνω επιπλέον κομματάκια σοκολάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 45 – 50 λεπτά.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι απο το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στη σχάρα, με λιαστή ντομάτα και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΤα ψητά λαχανικά είναι μια γρήγορη λύση για μεσημεριανό ή βραδινό.