Κέικ Λεμονιού με παπαρονόσπορο

Συστατικά :

225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ βούτυρο, μαλακωμένο, όχι λιωμένο
30 ml χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
175 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας
ζάχαρη 155 γρ

Γλάσσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
15 ml της σούπας χυμό λεμονιού

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Στο μπολ χτυπάω βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τους παπαρουνόσπορους.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα, την βανίλια και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και ψήνετε για 55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.

Γλασσο
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτοπιτοπιπερομανιταρόπιτα σουφλέ…με τραγανό φύλλο
Επόμενο άρθροΣτιφάδο…χωρίς τσιγάρισμα με λάδι