Δείτε Επίσης: Το Μαρμαρένιο Κέικ | Ραβανί σε φόρμα του Κέικ

Κέικ λεοπαρ…..🐆

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι γοχ
4 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κάψουλες βανίλια
3 κτγ baking powder (μπεικιν)
3 κτς κακάο καλής ποιότητας
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
1 κτγ στιγμιαίο καφέ
Λιωμένη κουβερτούρα λευκή και υγείας για διακόσμηση

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια το γιαούρτι στραγγιστό και το βούτυρο….σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το banking powder τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με μαριζ προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας αφού βάλουμε λίγο αλεύρι πανω τους….βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα προσθέτουμε πάνω από το μισό μείγμα στο υπόλοιπο που έχει μείνει προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ και το κακάο και ανακατεύουμε και το προσθέτουμε και αυτό στην φόρμα μας με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα….Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 60 λεπτά γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα..
* αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού για άρωμα

Δείτε Επίσης: Το Μαρμαρένιο Κέικ | Ραβανί σε φόρμα του Κέικ


Καλή Επιτυχία💖😀

Προηγούμενο άρθροΚρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας με καρύδι