Negresa με γλασσο σοκολάτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Συστατικά

Για κεικ:
2 αυγα
150 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
200 ml γάλα
250 γρ αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κυδώνι
1 μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για το γλάσο:
150 γρ μαύρη σοκολάτα
Περίπου 50 ml γάλα

Για καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:
100 γρ καρύδια καβουρδισμένα
4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Προετοιμασία κέικ:

Χτυπαμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, μετά ρίχνουμε σταδιακά το λάδι και συνεχίζουμε
το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι ανακατεμένο
με κακάο και μπέικιν πάουντερ και μετά ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε στο τέλος τα τηγανητά καρύδια.

Βάζουμε τη σύνθεση σε ταψί (20/30 εκ.) στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 25-30 λεπτά (τεστ οδοντογλυφίδας).
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το πάνω μέρος από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, καραμελώστε τα καβουρδισμένα καρύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την καραμελωμένη ζάχαρη, και όταν γίνει ρευστή, προσθέτουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την καραμέλα και μετά τα βάζουμε σε ένα χαρτί ψησίματος να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα τριβουμε.

Όταν το κέικ μας κρυώσει, ετοιμάζουμε και το γλάσο:
Λιώνουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας με το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μετά αφήνουμε να κρυώσει λίγο πρέπει να έχει σύσταση κρέμας γάλακτος οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
Όταν κρυώσει λίγο το γλάσο το απλώνουμε στο κέικ και από πάνω πασπαλίζουμε καραμελωμένα καρύδια και μετά το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.

Σερβίρουμε αυτό το θαύμα με μεγάλη όρεξη για καφέ.

Προηγούμενο άρθροΕίναι η πιο εύκολη κοτόπιτα
Επόμενο άρθροΜια μπουγάτσα με απίθανη κρέμα