Κέικ ρικότα με καρδιά nutella

Η Συνταγή είναι από το giallozafferano

Συστατικά (24 εκατοστά φόρμα)

200 γραμμάρια ρικότα αγελαδινού γάλακτος
3 φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 g αλεύρι πατάτας
200 γραμμάρια αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιάς
1 φακελάκι βανιλίνης
1 πρέζα αλάτι
160 g ζάχαρης
60 g γάλακτος
80 g καλαμποκελαιο ή ηλιελαίου
nutella 

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα για να προετοιμάσετε το κέικ, πρέπει να προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° 180 °. Για να προετοιμάσετε αυτό το κέικ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή πλανητικό μίξερ.
Στο μπολ του μίξερ προσθέστε την ζάχαρη με τα αυγά και λειτουργήστε το μηχάνημα με ταχύτητα 4 για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε το ρικότα γάλακτος αγελάδας, γάλα και αραβοσιτέλαιο και ανακατέψτε ξανά για 40 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4. το αλεύρι και το αλεύρι πατάτας κοσκινίστηκαν με το φακελάκι  βανιλίνης και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και τα ρίχνετε στο μπολ του μιξερ και ανακατέψτε ξανά για 50δευτερόλεπτα με ταχύτητα 4-5, προσθέστε τελικά την μαγιά και ανακατέψτε για άλλα 20 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε τη μισή ζύμη σε μία φόρμα που είχε προηγουμένως λιπανθεί και αλευρωθεί και μετα απλώστε την Nutella (αν θέλετε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα), στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο της ζύμης και ψήστε σε ένα προθερμασμένο φούρνο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 175 ° 180 °. Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας, βγείτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Αφαιρέστε το κρύο κέικ από το φούρνο και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο σερβιρίσματος,
διακοσμήστε όπως επιθυμείτε με ένα πασπάλισμα ζάχαρης άχνη και σερβίρετε. Εδώ είναι το κέικ ρικότα με καρδιά nutella, πολύ απαλό σαν σύννεφο και κατάλληλο για πρωινό και σνακ.

Η Συνταγή είναι από το giallozafferano

Προηγούμενο άρθροMuffins σοκολάτας ή μαρμελάδας. Αφράτο και εθιστικά νόστιμο!
Επόμενο άρθροΦυσικός Χυμός για Απώλεια βάρους…Μην πίνετε περισσότερο από 1 ποτήρι την ημέρα