Κέικ σε δύο χρώματα

Αφράτο κέικ με γεύση κακάο εύκολο στην παρασκευή του και πολύ νόστιμο.

Υλικά (θερμοκρασία δωματίου)

Αυγά-4
Ζάχαρη-200γρ
λάδι -45γρ
Κρέμα γάλακτος-200 γρ
Αλεύρι-300γρ
Μπέικιν πάουντερ – 10 γρ
Κακάο – 15 γρ

Εκτέλεση

1 Βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ, ανακατέψτε με ένα μίξερ, προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια λευκή κρέμα.
2 Προσθέτουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι σταδιακά κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
3 Ψήνετε σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα 26εκ .
4 Ρίξτε το ένα μέρος της ζύμης στην φόρμα και ανακατέψτε το άλλο μέρος καλά με μαύρο κακάο.
5 Ρίξτε το δεύτερο μέρος της ζύμης στην φορμα.
6 Στον προθερμασμένο φούρνο 180/190 βαθμούς Κελσίου 35/40 λεπτά

Ιδανικό με ένα ποτήρι γάλα-καφέ ή ως σνακ.

Προηγούμενο άρθροΕορταστικό Πιλάφι με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΣμυρνέϊκα Φοινίκια…είμαι σίγουρος δεν θα φτιάξετε καλύτερα