Κέικ με Ροδάκινο

Εκπληκτικά νόστιμο και γρήγορο! Είναι τόσο νόστιμο που το μαγειρεύω σχεδόν κάθε μέρα! Απίστευτα γρήγορο και εύκολο κέικ! Αυτό το κέικ είναι ακόμα πιο νόστιμο από την περίφημη μιλόπιτα ! Μια επική συνταγή για κέικ! Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή και για μια funky τούρτα γενεθλίων.

Υλικά

2 αυγα.
100 γραμμάρια ζάχαρη.
1 πρέζα αλάτι.
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας.
Χτυπήστε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρετε αυτή την υφή.
100 ml φυτικό λάδι.
100 γραμμάρια γιαούρτι.
250 γραμμάρια αλεύρι.
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ.
2 κουτιά Ροδάκινο κομποστα.

Για την τριμμενη επικάλλειψη
40 γραμμάρια βούτυρο.
50 γραμμάρια ζάχαρη.
50 γραμμάρια αλεύρι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 αυγά τη ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι και 10 gr ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ομογενοποιηθεί καλά όλο το μείγμα και ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μετά ρίχνουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ξαναχτυπάμε πάλι το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί και απορροφηθεί όλο το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες στρώνουμε μία φόρμα 27x 18 εκατοστών με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζύμης το απλώνουμε και το χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και από πάνω στρώνουμε να το καλύψουμε με τις φέτες
με τα ροδάκινα.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη το αλεύρι και το βούτυρο έως ότου πάρουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο το τριμμένο αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω από τα ροδάκινα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και το κέικ μας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΒυσσινόπιτα με Σοκολάτα σαν Μπράουνις
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Πατάτας και Τυριού: Φουρνιστή Απόλαυση σε κάθε μπουκιά