Κέικ Σιροπιαστό με μπόλικο καρύδι

Υλικά

4 αυγά
50 γρ ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. κορν φλάουερ
200 ml γάλακτος
200 ml ηλιέλαιο
1 βανίλια
300 γρ. καρύδια

Σιρόπι
700 ml νερού
300 γρ. ζάχαρης
Μισό λεμόνι
Αλεσμένα καρύδια 100 γρ περίπου

Διάμετρος ταψιού 30cmx22cm

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το λεμόνι.Το βράζουμε για 5 λεπτά και το σβήνουμε.
Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε τη ζάχαρη.. συνεχίζουμε το χτύπημα 5 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά μ ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.


Μόλις το βγάλουμε απ το φούρνο το σιροπιάζουμε σιγά σιγά.

Όταν απορροφήσει όλο το σιρόπι πασπαλίζουμε το γλυκό μας με τριμμένο καρύδι

και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subsrcibe for more delicious recipe here

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μια ανεπανάληπτη κρέμα Nutella….
Επόμενο άρθροΣαμπλέ με Βερίκοκο