Κέικ Σοκολάτα χωρίς φούρνο και χωρίς ζάχαρη

Υλικά

3 αυγά
125 ml μελάσα (1 ποτηρι κρασιού)
200 ml γάλα
60 ml ελαιόλαδο
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά της σούπας baking powder
2 κουταλιές της σούπας τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε 3 αυγά και τα χτυπάμε με το μιξερ.
Προσθέτουμε την μελάσα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, συνεχίζουμε και ρίχνουμε το γάλα, και το λάδι ενω χτυπάμε με το μιξερ.
Κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το αλεύρι, κακάο και το μπεικιν και χτυπάμε.
Τέλος ρίχνουμε, και την σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα που να χωράει μέσα την φόρμα την γεμίζουμε με 5 εκ νερό και βάζουμε μέσα την φόρμα. Την σκεπάζουμε με μία πετσετα και απο πάνω το καπάκι και την βάζουμε στην φωτιά για 30 λεπτά. (10 λεπτά σε μέτρια φωτιά – 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά).

Ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.


Μόλις περάσει ο χρόνος Σβήστε τη φωτιά να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Βγάζουμε το κέικ και το αναποδογυρίζουμε με μία πιατέλα και ετοιμοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΤα Μουστουκούλουρα της Πεθεράς
Επόμενο άρθροΛεμονοκέικ…εύκολη συνταγή χωρίς φούρνο