Κέικ Ταψιού Γεμιστό και Φραουλένιο!!

Η Συνταγή του Κέικ Ταψιού Γεμιστό και Φραουλένιο!! είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Κέικ
4 Αυγά Μεγάλα
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ Ηλιέλαιο
180 γρ Γάλα
3 βανίλιες
220 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπέΐκιν παουντερ

Για την Φραουλένια Γέμιση
225 γρ Φράουλες Πολτοποιημένες
80 γρ Κρέμα Γάλακτος
80 γρ Ζαχαρούχο Γάλα

Για Διακόσμηση
Σαντιγί και πολύχρωμη Τρούφα
Γεμιστό κέικ ταψιού με φράουλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά αυτή την πανεύκολη συνταγή φτιάχνοντας το κεικ οπου μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε
για τουλάχιστον 5 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
Αφου έχουν χτυπηθεί πολύ καλά τα αυγά συνεχίζουμε ρίχνοντας το ηλιέλαιο και το γάλα
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες τα αφήνουμε λιγάκι να ανακατευτούν και που και που ανακατεύουμε και με μία σπάτουλα
Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό να ενωθούν

Σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με διαστάσεις 33 x 20 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά
Τσεκάρουμε και μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη φραουλένια γέμιση
Θα χρειαστούμε όπως βλέπετε μόνο τρία υλικά όπου θα ρίξουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε συνεχίζοντας το χτύπημα

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για περίπου 12 λεπτά να ενωθούν αδειάζουμε αυτή την υπέροχη
φραουλένια γέννηση σε ένα ταπεράκι και την κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε
Μόλις κρυώσει το κέικ έχει φουσκώσει και έχει γίνει αφράτο με το πίσω μέρος από μία κουτάλα ή το εξαρτήματος από το μίξερ δημιουργούμε τρύπες
σε όλη την επιφάνεια του κέικ ώστε να απορροφήσει όλη την φραουλένια γέμιση

Αδειάζουμε τη φράουλενια γεμιση σε όλη την επιφάνεια του κέικ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να την απορροφήσει
Οταν έχει απορροφήσει την περισσότερη ποσότητα από τη φραουλένια γέμιση φτιάχνουμε σαντιγύ είτε με κρέμα γάλακτος είτε έτοιμη και την διακοσμούμε όπως επιθυμείτε

Προηγούμενο άρθροΟι Λουκουμάδες της Παραλίας
Επόμενο άρθροKεφτεδάκια με σάλτσα και ρυζάκι φούρνου.