Καλαμάρια Λεμονάτα στην Λαδόκολλα 

Η Συνταγή είναι του Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα η φρέσκα
30gr φρέσκο ελαιόλαδο
30gr χυμό από λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο στα δυο κομμένη
1κ/γ ρίγανη
1κ/γ μπουκοβο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
Τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο ταψί δυο λαδόκολλες και ρίχνουμε πάνω τα καλαμάρια ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό από το λεμόνι συνεχίζοντας ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και το μπουκοβο και τελευταία την ρίγανη.

Κλείνουμε τις λαδόκολλες και σχηματίζουμε ένα πακέτο ένα πουγκί το οποίο το καλύπτουμε με ασημόχαρτο.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στο αέρα στους 190 βαθμούς ακριβώς για μια ώρα.

Αν δεν έχετε αέρα στον φούρνο σας ψήνετε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς ακριβώς για μια ώρα.
Συνδυάζουμε το φαγητό μας με ρύζι σπυρωτό η με σκορδαλιά που του πάει πάρα πολύ!

Καλά να περνάτε

Προηγούμενο άρθροΑγριογούρονο κασταρόλας με λευκή σάλτσα
Επόμενο άρθροΤο κέικ της μαμάς: η τέλεια συνταγή με κρεμώδη καρδιά!