Δείτε και αυτές: Λαδερά – ο Αρακάς μου | Κρέας Μοσχάρι με φασολάκια

Καλοκαιρινά φασολάκια λαδερά! 

Υλικά

800 γρ. φασολάκια
400 ml νερό, ζεστό
200 γρ. ντομάτα, στον τρίφτη
100 ml ελαιόλαδο
2 πατάτες κομμένες
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ζωμό λαχανικών
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Μαϊντανό
δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο κομμένα.Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.Αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς ενώ παράλληλα προσθέτουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ώστε να σοταριστούν και αυτά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε περίπου 10 λεπτά.Προσθέτουμε τη ντομάτα που έχουμε τρίψει στον τρίφτη, το ζεστό νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι.
Μετά από 25 λεπτά αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε επίσης και τον μαϊντανό. Σε αυτό το σημείο το νερό θα έχει μειωθεί αρκετά. Αφήστε το φαγητό άλλα 10 λεπτά και προσθέστε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο.Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με φέτα!

Δείτε και αυτές: Λαδερά – ο Αρακάς μου | Κρέας Μοσχάρι με φασολάκια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα Γεμιστά της Μάνας
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Καρυδάκι