Σπιτικοί λουκουμάδες παραλίας

Συστατικά:

Ζύμη:
400 g αλευριού γ.ο.χ
200 ml γάλα
40 g ζάχαρης
1 τεμάχι φρέσκια μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
40 ml λαδιού

Διακόσμιση:
περίπου 150 g ζάχαρης
2 τεμάχια ζάχαρη βανίλιας
κανέλα πάνω από ένα κουτάλι

Εκτέλεση

1. Τρίψτε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε τα πάντα.
2. Προσθέστε το αλεύρι σε ένα μεγαλύτερο μπολ και κάντε ένα κοίλο στη μέση.
3. Προσθέστε την παρασκευασμένη μαγιά (δεν είναι απαραίτητο να ξεκουραστεί εκ των προτέρων), αυγό, αλάτι και λάδι.


4. Ανακατέψτε τα συστατικά με έναν ζυμωτή.
5. Συνεχίστε να ζυμώνετε με το χέρι, κάνοντας το καλά.
6. Καλύψτε τη ζύμη με ένα πανί και αφήστε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
7. Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας και βγάλτε τη ζύμη.
8. Χωρίστε το σε 12 μέρη. Κάθε μέρος πρέπει να ζυγίζει περίπου 60 g.


9. Κάντε μια μπάλα από κάθε κομμάτι.
10. Καλύψτε τα με ένα πανί και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
11. Από κάθε μπάλα φτιάξτε έναν κορδόνι μήκους περίπου 50 cm. Διπλώστε το κορδόνι πλεξτε το και τυλίξτε κάθε μέρος σε κύκλο. Τσιμπήστε να κολλήσουν τα άκρα με τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε τα προς τα κάτω.


12. Καλύψτε τους λουκουμάδες με ένα πανί και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.


13. Θερμάνετε το λάδι σε θερμοκρασία 160-170 μοίρες.
14. Ψήστε τους λουκουμαδες και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
15. Τοποθετήστε τα σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι.
16. Για διακόσμηση, ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας και την κανέλα.


17. Ρίξτε τους λουκουμάδες μέσα στο μείγμα ζάχαρης.

ΠΗΓΗ: https://www.kolaci.biz/

Προηγούμενο άρθροΠίτα του Βοσκού απλή και Νόστιμη
Επόμενο άρθροΚέικ φρούτων