Κανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι

Χθες το βράδυ έφτιαξα κανελόνια φρέσκων ζυμαρικών γεμιστά με ρικότα και σπανάκι 😋

Υλικά

20-22 κανελόνια
500 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι
250 γραμμάρια ρικότα
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
30 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη για το μαγείρεμα
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Για τη μπεσαμέλ
700 ml γάλα
70 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
70 γρ αλεύρι 00
αλάτι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πρώτα έβαλα το γάλα σε μια κατσαρόλα πρόσθεσα το αλεύρι και ανακάτεψα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το αλεύρι, πρόσθεσα λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και μετά το άφησα να κρυώσει, το κάνω πάντα έτσι και δεν θα βρω ποτέ σβόλους αλεύρι.

Ψιλοέκοψα το ξεπαγωμένο σπανάκι αφού πρώτα εβρασα και το στραγγιξα καλα
Στην συνέχεια έριξα μέσα 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, τη ρικότα και 3 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ και ανακατεψα καλά το μειγμα.

Γέμισα τα κανελόνια και τα έβαλα όλα σε βουτυρωμένο πυρεξ ή μπορουμε να στρωσουμε απο κάτω 4-5 κουταλιες μπεσαμέλ και τα σκέπασα με τη μπεσαμέλ, την παρμεζάνα και 30 γρ βούτυρο κομμένα σε κομμάτια, τα έψησα στους 180° για 25 λεπτά περίπου 😋

Καλή απόλαυση

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΤούρτα του μαύρου δάσους
Επόμενο άρθροΣουσαμένια παριανή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι