Καραμελωμένa brioches με μαρμελάδα βερίκοκου

Συστατικά:

500 g αλεύρι
100 γραμμάρια ζάχαρης
170ml γάλα
2 αυγα
60 g βουτύρου
1 φακελάκι μαγιάς μπύρας
1 φακελάκι βανιλίνης
Μαρμελάδα βερίκοκο
1 κρόκος για βούρτσισμα

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ βάσης έβαλα τα αυγά, το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Άρχισα να αναμιγνύω και μετά πρόσθεσα σταδιακά το αλεύρι, τη μαγιά και τη βανιλίνη.

Μόλις πήρα μία ζύμη μαλακή και όχι κολλωδης την άφησα να φουσκώσει για 3 ώρες, στη συνέχεια ανοιξα τη ζύμη (όπως στη φωτογραφία) και απλωσα τη μαρμελάδα,

Δίπλωσα την ζύμη όπως βλέπετε στην φωτογραφία και την εκοψα σε λωρίδες.

Εδωσα στις λωρίδες το σχήμα που βλέπετε (και πάλι όπως στη φωτογραφία). Αφησα τα brioches να φουσκώσουν  για άλλη μία ώρα, βουρτσίζετε με έναν κρόκο αυγού

και τοποθετούνται στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με κομπόστα Ροδάκινο…ασταμάτητα νόστιμο
Επόμενο άρθροΡεβάνι, κέικ σιμιγδάλι με καρύδα και βούτυρο ή ελαιόλαδο