Καρβέλια ψωμιού αρωματισμένα με ρίγανη, δεντρολίβανο και σπόρους μάραθου 😋

Υλικά

500 γρ αλεύρι 00
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml ηλιέλαιο
Περίπου 250_300nl ζεστού νερού
1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
7 γρ μαγιά ξερή

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σταδιακά καλά το νερό μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 4 ώρες.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, πλάθουμε με τα χέρια μας βρεγμένα με λάδι, χωρίς αλεύρι, 5 κυλίνδρους μήκους 25 εκ. και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, αλείφουμε όλα τα καρβέλια με ένα χτυπημένο ολόκληρο αυγό και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200_210° για 17 λεπτά περίπου. , τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τυλίγουμε με ένα πανί για να παραμείνουν απαλά, είναι νόστιμα, απαλά και μυρωδάτα ❤️

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠηλιωρίτικο αρνί με ρύζι και χόρτα στο πήλινο
Επόμενο άρθροΣπιτικά Ντονατς παραλίας