Αγαπητές Φίλες και Φίλοι! Σήμερα θα σας δείξω κάτι χωρίς αλεύρι! Χωρίς ζύμωμα, χωρίς φουσκωμα, και τόσο νόστιμο! Απλά πρέπει να δοκιμάσετε. Είναι τα αγαπημένα του γιου μου και τα κάνω συχνά.

Κεκάκια με ζύμη μοτσαρέλας:

Υλικά

200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
120 γρ. Τυρί κρέμας
100 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
2 μεγάλα αυγά
15 g μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

Βάλτε τη μοτσαρέλα και το τυρί στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά για να λιώσει. Ή λιώστε σε μπεν μαρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν. Τέλος, ζυμώστε με τα χέρια σας. Χωρίστε τη ζύμη και βάλτε σε καλούπια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Με ένα ξυλάκι ελέγχεται αν το κέικ ψήνεται στο εσωτερικό. Εάν δεν έχει κολλήσει ζύμη στο ξυλάκι, τότε είναι έτοιμη. Αφήστε το να κρυώσει. Γυρίστε τη φόρμα σε μια επίπεδη πλάκα έτσι ώστε το κέικ να βγει έξω.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Εάν το φτιαξατε σε σχήμα κέικ, κόψτε το σε τρίγωνα.

Δοκιμάστε και μοιραστείτε το. Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με κρέμα στο φούρνο…Πιο νόστιμες δεν εχετε φάει
Επόμενο άρθροΓεμιστά αλα Ναπολιτάνο…για όσους θέλουν να δοκιμάζουν και άλλες Γεύσεις