Συστατικά
4 φλιτζάνια 440 g χοντροκομμένα καρότα (περίπου 6 έως 8 μεσαία καρότα)
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι 25 γραμμάρια ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μάραθου ή άνηθο
½ φλιτζάνι 25 γρ. Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξηρό δυόσμο
100 γρ τριμμένη φέτα
¼ φλιτζάνι 25 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
35 γρ τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι 65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τζατζίκι ή απλό ελληνικό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C. Τοποθετήστε ένα ταψί στραμμένο με χαρτί ψησίματος.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το τζατζίκι σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε με το χέρι μέχρι να σφίξει σαν ζύμη.
Σχηματίστε πλατοκεφτέδες (4 cm).
Τοποθετήστε στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 20 έως 25 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
Σερβίρετε ζεστό, ή σε θερμοκρασία δωματίου, με ένα μπολ τζατζίκι ή απλό γιαούρτι στο πλάι.

credit to

Προηγούμενο άρθροΠως καθαρίζουμε σωστά το ψυγείο
Επόμενο άρθροΤσουκνιδόπιτα από το χωριό μου