Ο συνδυασμός ζουμερών κομματιώνκοτόπουλου και τρυφερού μπρόκολου μέσα σε τραγανή κρούστα είναι ο τέλειος μεζές!! Δοκιμάστε τες!!

 

ΥΛΙΚΑ :
1 μεγάλο μπρόκολο
500 γρ.κοτόπουλο , κομμένο σε πολύ μικρές μπουκίτσες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι οποιουδήποτε τύπου
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
2 – 3 κ.σ. κέτσαπ
2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Προσοχή να μην βράσει πολύ. Το στραγγίζετε, το αφήνετε να κρυώσει και μετά το ψιλοκόβετε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε όλα τα άλλα υλικά, προσθέτετε και το μπρόκολο και ανακατεύετε καλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

Σε τηγάνι βάζετε αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο να καλύψει τον πάτο και σε μέτρια φωτιά ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα με ένα κουτάλι (ή κουτάλα παγωτού με μηχανισμό) και το τηγανίζετε 3 λεπτά από τη μια πλευρά, γυρίζετε και τηγανίζετε για άλλα 2 λεπτά και από την άλλη, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τις ακουμπάτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Σερβίρετε με “ροζ σάλτσα” ιδανικά!!

Για τη “ροζ σάλτσα” : Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη κέτσαπ και τα χτυπάτε λίγο, για να ενωθούν τα υλικά. Συνοδεύει τέλεια τους κεφτέδες.

ΠΗΓΗ: recipetineats.com

Προηγούμενο άρθροΗ συνταγή για τα κουλουράκια του καφέ
Επόμενο άρθροΖουμερά Κανελλόνια με Κιμά και Σπανάκι