Κεφτέδες με ούζο και μυρωδικά

Υλικά

500 γραμμάρια κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή μισό-μισό)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κ.τ.σούπας ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.τ.σούπας ελαιόλαδο
2 κ.τ.σούπας ούζο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί με νερό για να μουλιάσει.
Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.
Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον δυόσμο,τον βασιλικό το ούζο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγη ώρα, να φύγει το παραπανίσιο λάδι.

Καλή Επιτυχία

Photo: Το Πιθάρι

Προηγούμενο άρθροΓλώσσα μοσχαρίσια σούπα
Επόμενο άρθροΣάμαλι αυθεντική λιβανέζικη συνταγή