Κεφτέδες ψαριού

Το ψάρι είναι ένα απίστευτα χρήσιμο και θρεπτικό φαγητό.
Μπορείτε να φτιάξετε τους πιο ζουμερούς και αφράτους κεφτεδες από κιμά, που είναι ιδανικοι τόσο για ένα κανονικό γεύμα όσο και για ένα γιορτινό τραπέζι.
Μοιράζομαι μια νόστιμη, ζουμερή συνταγή

Υλικά

Ψάρια (οποιουδήποτε είδους) – 600 g
Καρότο – 1 τεμ.
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Άμυλο πατάτας – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
Νιφάδες βρώμης – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
Σάλτσα σόγιας – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους, τρίβουμε το καρότο σε ένα μικρό τρίφτη.
Τηγανίζουμε τα λαχανικά σε μικρή ποσότητα λαδιού. Όταν αρχίσουν να τηγανίζονται ρίχνουμε σάλτσα σόγιας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το υγρό να εξατμιστεί τελείως.

Κόβουμε κομμάτια ψαριού (φιλέτο) αυθαίρετα και τα βάζουμε σε ένα μπολ του μπλέντερ.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τηγανητά λαχανικά. Ένα μέρος των λαχανικών μπορεί να μείνει για τη γέμιση ή να προστεθούν όλα στον κιμά. Χτυπάμε με μπλέντερ τον κιμά με τα λαχανικά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, άμυλο και νιφάδες.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά και τον στέλνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι νιφάδες θα φουσκώσουν και θα απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία από τον κιμά και τις μυρωδιές ψαριού.

Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και σχηματίζουμε κεφτεδες με βρεγμένα χέρια.
Αν θέλετε, τυλίξτε τους κεφτδεσ σε αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά (μπορείτε όλους ή μπορείτε μόνο ένα μέρος).

Βάλτε τον κιμά στην παλάμη σας, ισιώστε τον και βάλτε στο κέντρο ένα κουταλάκι τηγανητά λαχανικά, σφραγίστε τη ραφή.


Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν στο λάδι.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 70 ml νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν με κλειστό καπάκι.

 

ΠΗΓΗСвітлана Юрченко
Προηγούμενο άρθροΚαρυδοσαλάτα
Επόμενο άρθροΦέτες ψωμιού με τυρί και αυγό