Κεφτεδάκια Κοτόπουλου φούρνου με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά για 25 κεφτεδάκια

750 gr κιμά κοτόπουλου (προτιμότερο στήθους)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά ή μια μικρή ολόκληρη
1 μεγάλο αβγό
4-5 κ.σ μαϊντανό
5 φέτες ψωμί του τοστ ή 2-3 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.γ μουστάρδα
4 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι λευκό
1/2 κοκκινη -1/2 πρασινη πιπερια-1/2 κιτρινη
1 κ.σ θρούμπι
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο
Έξτρα ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ κνορ λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Στο μούλτι, χτυπάμε μέχρι να λιώσουν, τα σκόρδα, το κρεμμύδι και η πιπεριά. Τα προσθέτουμε στο μπολ στο οποίο έχουμε ήδη τον κιμά του κοτόπουλου.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, την μουστάρδα και το ξύδι. Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο. Τα κάνουμε ένα πρόχειρο ανακάτεμα με ένα κουτάλι.

Στο ίδιο μούλτι, βάζουμε το ψωμί (στεγνό πάντα, μαζί και η κόρα) με τον μαϊντανό, να γίνουν σαν γαλέτα τριμμένη. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα του κιμά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χεράκι μας, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σ’ αυτή τη φάση, ιδανικά και εάν έχουμε χρόνο, σκεπάζουμε το μπολ με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, έστω για μισή ώρα. Εγώ το κάνω πρωί και τα ψήνω μεσημέρι.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200, αντιστάσεις. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Χρησιμοποίησα το ρηχό ταψί του φούρνου.

Με ένα άδειο δοχείο μουστάρδας ή κέτσαπ (κάνει τέλεια την δουλειά!) στο οποίο έχουμε βάλει ελαιόλαδο, ρίχνουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε κεφτεδάκι. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε και τις πιπεριές. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Θα τα δείτε να έχουν πάρει χρώμα

Στο ίδιο δοχείο, εφόσον είναι άδειο, (μπορείτε βέβαια και να την κάνετε σε ένα μπολάκι και να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι σούπας) ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά και αφού βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μείγμα ένα-ένα τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτάκια, γυρίζοντας τον φούρνο από αντιστάσεις σε αέρα, ίσα να δέσει η σάλτσα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤάρτα καραμέλας με ρικότα καραμέλας
Επόμενο άρθροΚεκάκι με καρύδι χωρίς υδατάνθρακες