Κεφτεδάκια λαχανικών με τυρί

Υλικά

2-3 κολοκυθάκια
4 πατάτες
1 καρότο
δύο σκελίδες σκόρδο
μισό μάτσο φρέσκο ​​άνηθο
μερικά κλωνάρια μαϊντανού
αλάτι πιπέρι
100 γραμμάρια χοντροτριμμένη φέτα ή σκληρό κιτρινο τυρι
50 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κρεμμύδι
λάδι για τηγάνισμα
 

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στεγνώνουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
Προσθέστε αλάτι, στύψτε το περιττό νερό και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Τρίβουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το καρότο, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε.
Ψιλοκόβουμε το μάραθο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε λάδι, αφαιρούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζετε τα κεφτεδάκια και τα σερβίρετε ζεστά, με τη σάλτσα της επιλογής σας.

Κεφτεδάκια λαχανικών με τυρί
_cuva

Καλή όρεξη!

Казано честно в кухнята

 

Προηγούμενο άρθροΤρούφες Τσουρεκιού…σε πέντε λεπτά
Επόμενο άρθροTρούφες μαύρης σοκολάτας με πορτοκάλι