Κεφτεδάκια Μαϊντανού

Το μεσημεριανό μας γεύμα τη Δευτέρα είναι νόστιμα κεφτεδάκια από μαϊντανό, τα οποία ετοίμασα σύμφωνα με τη συνταγή της υπέροχης Τάνια Κοκκίνου.

Χρειάζεσαι:

2 ματσάκια μαϊντανό / 110 γρ /
1/3 μάτσο άνηθο / 25 g /
2 φρέσκα ​​κρεμμυδάκια / 30 γρ. /
2 σκελίδες σκόρδο / λιωμένο /
2 αυγα
250 γραμμάρια τυρί cottage ή ανθότυρο με υψηλότερο ποσοστό λιπαρών /
¾ κουπας αλεύρι / 100 γρ /
½ κουτ ξηρή μαγιά / επίπεδη /
1 κουτ αλάτι / κοφτή , εξαρτάται με την αλμυρότητα του τυριού. το δικό μου δεν είναι πολύ αλμυρό /
½ κουτ αλεσμένο λευκό πιπέρι
αλεύρι
Λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Κόβω μαϊντανό, άνηθο και κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Χρησιμοποίησα επίσης τους περισσότερους μίσχους μαϊντανού και άνηθου.
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το αλεύρι με τη μαγιά ανακατεμένη σε αυτό και το τυρί cottage ή ανθότυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο χρησιμοποιώντας αναδευτήρα κουζίνας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ψιλοκομμένα χόρτα και ανακατέψτε καλά. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ετοίμασα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, στο οποίο έβαλα περίπου μισό φλιτζάνι αλεύρι. Με αλευρωμένα χέρια πήρα από το μείγμα, σχημάτισα ένα κεφτεδάκι, το οποίο τύλιξα καλά στο αλεύρι. Το άφησα στην άκρη και ετοίμασα τα υπόλοιπα.

Αν και το μείγμα είναι ελαφρώς κολλώδες, δεν είχα καμία δυσκολία στη διαμόρφωση. Σε ένα τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση, θερμάνω λάδι. Έβαλα μερικά κεφτεδάκια και τα τηγάνισα μέχρι το ορεκτικό μαύρισμα και από τις δύο πλευρές. Χρειάστηκαν περίπου 6-7 λεπτά ανά πλευρά. Τα έβγαλα σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας και τηγάνισα τα υπόλοιπα. Από αυτό το μείγμα πήρα 12 κεφτεδάκια μεσαίου μεγέθους με διάμετρο 6,5 εκατοστά.
Τα σέρβιρα με σαλάτα ντομάτας και φέτα.
Τα κεφτεδάκια μαϊντανού είναι κατάλληλα για κατανάλωση τόσο ζεστά όσο και κρύα και είναι ιδανικά για πικνίκ ή άλλο γεύμα σε εξωτερικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα δαμάσκηνου με καρύδια και λίγη ζάχαρη, 100% φυσική
Επόμενο άρθροΑφράτα ρολάκια Τυριού