Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
200 γραμμάρια χρυσά κρεμμύδια
20 g βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το πρώτο φύλλο από τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες, τα ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι, το βούτυρο και τη δάφνη για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα κάθε τόσο.
Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες, το προσθέτουμε στα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε ανεβάζοντας τη φωτιά για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίστε το συκώτι με τα κρεμμύδια και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτακια με τυρί και ζαμπόν
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικο Γλυκό Ψυγείου Λεμονιού