Πατάτες φούρνου τσακιστές

Υλικά

Μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
Λάδι όσο να αλείψετε τις πατάτες με τα χέρια σας
Χοντρό αλάτι & φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι για το σερβίρισμα

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κρεμμυδακι
2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
1-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

Μέθοδος εκτέλεσης

Βάλτε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό, αλατισμένο, να τις σκεπάζει. Αλατισμένο εννοώ να έχει νόστιμη γεύση το νερό, δοκιμάστε τη
γεύση του.
Βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με το μαχαίρι. Αδειάστε σε σουρωτήρι και αφήστε τις να κρυώσουν. Όταν μπορείτε να τις
πιάσετε, σπάστε μια μια πατάτα στην παλάμη σας, χωρίς να τη διαλύσετε. Θέλετε να μειώσετε το ύψος της και να της δώσετε περισσότερο πλάτος. Χρησιμοποιώ ένα διάφανο ποτήρι για να βλέπω τι γίνεται από κάτω!

Βάλτε τις σε ρηχό ταψί (ή στη λαμαρίνα του φούρνου), περιχύστε με τόσο λάδι όσο να τις αλείψετε με τα δάχτυλά σας. Ψήστε τις σε καλά
προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών αντιστάσεων για 35-40λεπτά περίπου. Παρακολουθείστε τις, στα μισά του ψησίματος θέλουν γύρισμα από την
άλλη μεριά. Όταν είναι έτοιμες, μπορείτε να ρίξετε λίγο τυρί τριμμένο πάνω στην κάθε πατατούλα και να το ξαναβάλετε στο φούρνο για μερικά
λεπτά να λυώσει. Έτσι αρέσει πολύ στα παιδιά!

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδακι, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, μαύρο πιπέρι και αλάτι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓλυκό φράουλα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με Κρεμώδες σάλτσα τυριού…νόστιμο, ακαταμάχητο.