Ριζότο με Κρέας

Συστατικά:

– 900γρ χοιρινά παϊδάκια
– 500γρ ρύζι μπασματι
– 3 καρότα
– 1 κρεμμύδι
– 6 σκελίδες σκόρδο
– Αλάτι, μπαχαρικά για γεύση
Κατά προτίμηση: Γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, κουρκουμά, κύμινο, φασκόμηλο, δάφνη και πιπέρι τσίλι.
– Βραστό νερό (περίπου 1L)
– Λάδι

Παρασκευή:

– Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
– Τηγανίζουμε ελαφρά το κρέας σε τηγάνι με λάδι.
– Κόψτε τα καρότα σε μικρούς κύβους και προσθέστε τα στο κρέας.
Τηγανίζουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
– Κόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στο τηγάνι.
Το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
– Προσθέστε αλάτι στη γεύση.
– Προσθέστε τα μπαχαρικά.
– Προσθέστε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας.
– Σκεπάζουμε το τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
– Πλύνετε το ρύζι επανειλημμένα με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαφανές.
– Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε το στο τηγάνι πάνω από το κρέας.
Το ρύζι πρέπει να απλωθεί και ΟΧΙ να αναμιχθεί.
– Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με 1 εκατοστό νερό.
– Προσθέστε 4 σκελίδες σκόρδο.
– Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 35-40 λεπτά.
Μην ανακατεύετε ή ξεσκεπάζετε το τηγάνι κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος.
– Στο τέλος του μαγειρέματος, ανακατέψτε τα πάντα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ γιαουρτιού υγρό και αφράτο
Επόμενο άρθροΜπριζόλες στο τηγάνι…οι πιο νόστιμες και πιο μαλακές που έχω φάει