Κεφτεδάκια πατάτας με πράσα αποξηραμένες πιπεριες και τυρί

Υλικά

80-100 γρ. αποξηραμένες πιπεριες
500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
150 γρ τριμμενο τυρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 ματσακι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα
1 φλιτζανιού γιαουρτιού (400g),
μαγιονέζας (200g),
σκόρδου,
αλατιού και
φρέσκου χυμού λεμονιού.

Εκτέλεση

Βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζετε για 12-15 λ από την ώρα του βρασμού ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν και στεγνώσουν τις μεταφέρετε σε πλατύ μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ.

Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα πράσα, μια πρέζα πάπρικα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένες αποξηραμένες πιπεριες, τρίβουμε και το τυρί.
Προσθέστε τα στο μείγμα του πουρέ πατάτας και χτυπήστε και 1 αυγό, αλάτι, προσθέστε πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε τα καλά.

Το αφήνω στο ψυγείο για λίγο και μετά το βγάζω έξω, διαμορφώνω τα κεφτεδάκια, το γυρναω καλά σε ένα μείγμα αλεύρου καλαμποκιού και λίγο λευκό αλεύρι, τα βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε γενναιόδωρα παντού με λάδι.
Ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία (275) για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Περιμένετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με μια σάλτσα γιαουρτιού , μαγιονέζας, σκόρδου, αλατιού και φρέσκου χυμού λεμονιού.

Αποδείχθηκε πολύ, πολύ νόστιμο! 😊

Προηγούμενο άρθροΤο Κεμπάπ του Σουλτάνου…Μία φορά πρέπει να το δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΔίχρωμο Κέικ Φόρμας…για τον καφέ τα Κυριακάτικα Απογεύματα