Κεφτεδάκια σε κρέμα γάλακτος

Συστατικά

2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τρήμα φρυγανιάς
1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για την Σάλτσα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κσ αλεύρι
4 κουταλιές ζωμό βοδινού κρέατος
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώστε με τα χέρια σας το κιμά, τα αυγά, το γάλα, το ψωμί, κρεμμύδια, αλάτι, μοσχοκάρυδο,και μαύρο πιπέρι και πλάστε σε μπάλες μεγέθους καρυδιού.

Εν τω μεταξύ, βάζετε το λάδι και το καίτε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κεφτεδάκια (σε παρτίδες, αν είναι απαραίτητο) και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρέστε τα σε μια πλάκα.

Στο τηγάνι και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρέψτε 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κρέατος και βράστε για 1 λεπτό. Μειώστε τη θερμότητα στη χαμηλή και προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε τα κεφτεδάκια πίσω στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ πικάντικο και απίστευτα τραγανό
Επόμενο άρθροΑφράτη Εύκολη Σπέσιαλ Καρυδόπιτα