Κιμαδοπιτες

Όταν πρωτοέφτιαξα αυτές τις κοιμαδόπιτες, δεν τα κατάφερα καλα. Αλλά είμαι πεισματάρης, δεν τα παρατάω. Είναι εξαιρετικά νόστιμες !

Υλικά

ζύμης:
170 γραμμάρια μοτσαρέλα κίτρινου τυριού
60 γρ τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ κόμμι ξανθάνης / ίσως χωρίς αυτό /

Για τη γέμιση:
250 γρ κιμά
φρέσκο ​​κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανός
μαύρο πιπέρι
2 κουτ Τοματοπολτός χωρίς ζάχαρη
λίγο κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο / προαιρετικά, ίσως και χωρίς /

Παρασκευή:

Τρίψτε τη μοτσαρέλα και λιώστε το τυρί κρέμα σε μπεν μαρι ή φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κόμμι ξανθάνης. Ζυμώνουμε τη ζύμη, η οποία στη συνέχεια τυλίγεται και φυλάσσεται στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα φτιάχνουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε τον κιμά να θρυμματιστεί, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Μην το βάζετε ζεστό γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η ζύμη σας.
Η τελική ζύμη χωρίζεται σε 8 καρβέλια των 50 γρ. Κάθε καρβέλι ανοιγετε χωριστά, αλλά όχι πολύ. Πρέπει να πιάσετε το δαχτυλίδι ή το μπολ με το οποίο κοψετε τους κύκλους.

Μαζεύουμε την υπόλοιπη ζύμη που έχει μείνει έξω από το δαχτυλίδι σε ένα μέρος.
Τέλος, δύο ακόμη κιμαδόπιτες βγαίνουν από αυτό. Βγαίνουν 10 περιπου. Τυλίξτε είτε ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος είτε σε ένα ταψί σιλικόνης και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι χαρτί. Παιρνουμε μία μία πιτα και στο ένα μισό βάζουμε το μείγμα.

Καλύψτε προσεκτικά και πιέστε τις άκρες με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, για να κλεισουν καλύτερα, μπορείτε να πάτε με ένα πιρούνι στο τέλος.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ή 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Προγραμματίστε το ψήσιμο, 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσου. Έψησα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Η κόμμι ξανθάνης δεν είναι απαραίτητη κάνει τη ζύμη πιο ελαστική.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡαβανί πολίτικο
Επόμενο άρθροΓαλλικό κεικ Fraisier