Κιμαδόπιτα με πιπεριές

Συστατικά

500γρ. φύλλων κρούστας
1η Γέμιση
10-12 κόκκινες πιπεριές
1-2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
Λάδι, με πιπέρι

2η Γέμιση
300 g κιμά
1 κρεμμύδι
μοσχοκάρυδο και άνηθο ή μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι και 200 ​​ml. μεταλλικό νερό για βρέξιμο του φύλλου.

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθεί ο κιμάς για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. 
Ψιλοκόβουμε στο μπλεντερ και το δεύτερο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι
Ψιλοκόβουμε στο μπλεντερ και τις πιπεριές.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και μετα προσθέτουμε και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.


Στρώνουμε 4 φύλλα σταυρωτά και κρέμονται έξω από το ταψί και λαδώνω.

Στην συνέχεια βάζω άλλα 4 φύλλα σουρωμένα στο κέντρο του ταψιού και λαδώνω.

Ραντίστε το πρώτο στρώμα των φύλλων (4) με λάδι και νερό, βάλτε την μισή από το γέμιση πιπεριάς. Βάλτε πάλι 4 φύλλα και ραντίστε με λαδι και νερό, και στη συνέχεια την μισή από το γέμιση του κιμά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά


Σκεπάζουμε με ένα φύλλο και το λαδώνουμε και μετα διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που κρέμονται εκτός.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Πίτσα Με Ψωμί Του Τοστ
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη Τυρόπιτα με μπέικον