Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο (Ανήκει στις κλασικές ελληνικές γεύσεις με αρκετές γευστικές μνήμες από Μικρά Ασία.)

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
400 γραμ κασέρι κομμένο σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φραντζόλα ψωμί σε φέτες ή ψωμί του τοστ
1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
5 αυγά
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.
Αλείφω ένα ταψί με 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι. Στρώνω τις φέτες του ψωμιού ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, στρώνω το μείγμα του κιμά πάνω στις φέτες του ψωμιού και πάνω από τον κιμά στρώνω τις ντομάτες.
Ρίχνω λίγο αλάτι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο, καλύπτω με κασέρι, όλη την επιφάνεια του φαγητού, χτυπάω 3 αυγά και περιχύνω το φαγητό
Αλατίζω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα για 1 ώρα.
Καλή σας απόλαυση.

Την Συνταγή αυτή την αναζητήσαμε και την βρήκαμε στο: https://koitamagazine.gr/

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο επιδόρπιο με βατόμουρα και μήλα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακές Κρητικές Σαρικόπιτες