Κοκκινιστό μοσχάρι κατσαρόλας

Γεια από την κουζίνα της μαμάς. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Είχαμε σήμερα το κοκκινιστό μοσχάρι κατσαρόλας – σερβίρεται με ζυμαρικά

Χρειάζεσαι

1 κιλό Μοσχαρίσιο κρέας (π.χ. το κομμάτι του λαιμού)
αλάτι, λίγο πιπέρι,κόκκινη πάπρικα σε σκόνη, ρίγανη.
Μερικές νιφάδες τσίλι, αν θέλετε
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
Σκόρδο για γεύση
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/4 σελινόριζα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας (ή 5 ντομάτες σε κύβους)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Κοκκινιστό μοσχάρι κατσαρόλας

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέασ σε μικρά κομμάτια
Σοτάρουμε καλά το μισό κρέας σε 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο καρυκευουμε με αλάτι, λίγο πιπέρι, κόκκινη πάπρικα σε σκόνη, ρίγανη. Μερικές νιφάδες τσίλι, αν θέλετε
Το βγάζουμε και σοτάρουμε το υπόλοιπο (καλύτερα σε 2 δόσεις, όχι όλες ταυτόχρονα γιατί δεν θα ροδίσει καλά). Και πάλι πάλι καρυκεύουμε. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα

Στη συνέχεια σοταρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, καρότα ψιλοκομμένα και το σκόρδο για γεύση
Μετά ρίχνουμε το πράσο ψιλοκομμένο, σελινόριζα πιπεριά ψιλοκομμένη
Βάλτε πίσω το κρέας μαζι με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέστε 2 φύλλα δάφνης, πουρέ ντομάτας
(ή 5 ντομάτες σε κύβους) και αλάτι
Προαιρετικά προσθέστε 1 φλιτζάνι ελληνικό κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα
Μετά από τουλάχιστον περίπου 90 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών κρέατος)
του μαγειρέματος σε μέτρια φωτιά θα είναι έτοιμο και μαλακό.

Καλή όρεξη!!🌸🇬🇷👍

Penelope Patakaki

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολατένιο με μπισκότα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με ανθότυρο…είναι πεντανόστιμα