Σοκολατένιο κέικ μπισκότων

Συστατικά

Γάλα 4 φλ
ζάχαρη 70 γρ
αλεύρι 80 γρ
Μια κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 κουταλιά βούτυρο
Κακάο 4 κ.σ
1 κρόκος αυγού
κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Δύο κουταλιές της σούπας καρύδα
1 κουτί μπισκότα

Πώς να το φτιάξω:

1 Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλαουερ και τον κρόκο αυγού.
2 Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
3 Όσο το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτουμε την καρύδα, τη βανίλια και το βούτυρο.
4 Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
5 Βάζουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα πυρέξ και το σκεπάζουμε με μια στρώση από το μείγμα.

6 Επαναλάβετε μέχρι να έχετε 4 στρώσεις μπισκότων το ένα πάνω στο άλλο.
7 Αφήστε τα μπισκότα σοκολάτας να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ψύξτε.
8 Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μετά το σερβίρουμε κρύο.

Μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια αυτού του γλυκού με γλασσο σοκολάτας ή τριμμένη καρύδα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με φέτα και με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό μοσχάρι κατσαρόλας – σερβίρεται με ζυμαρικά