Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και λαχανικά

Γεια σας φίλοι! Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την υπέροχη συνταγή καθώς πήρα κιμά σήμερα.

Υλικά

3 μεγάλα κολοκυθάκια

Για τη γέμιση
500 γρ κιμά κοτόπουλο & γαλοπούλα
κόκκινη, άσπρη και μαύρη κινόα.
σέλινο, καρότα, κρεμμύδι, σκόρδο και το εσωτερικό των κολοκυθιών.
3/4 φλιτζανιού φέτα επίσης.
ξηρά βότανα εστραγκόν, θυμάρι & βασιλικός

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βγάλτε την ψίχα από τα κολοκύθια σας και κράτησέ την στην άκρη.


Βαλτε τα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο από πάνω τους, αλάτι και πιπέρι και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Θέλετε να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι,σέλινο, καρότα την ψίχα από το κολοκύθι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο,και μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό.

Προσθέστε τον κιμά σας και μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ για περίπου 6 λεπτά.
Ρίξτε μέσα το εστραγκον, το θυμάρι, τον βασιλκό, αλάτι και πιπέρι.Προσθέστε την κινόα και την φέτα τριμμένη
Βάλτε την γέμισή σας μέσα στα κολοκυθάκια σας

και πασπαλίστε από πάνω με το τυρί. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.
Σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦρέσκια αγκινάρα με μάραθο στο τηγάνι.
Επόμενο άρθροΡαβανί με κρέμα 🥮…η κρέμα βγήκε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ