Κολοκυθάκια με αλεύρι αμυγδάλου και σκόρδο

Απαραίτητα προϊόντα:

2 μέτρια κολοκύθια
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και καλύψτε ένα μεγάλο ταψί με χαρτι ψησίματος.
Κόψτε τα κολοκύθια κατά μήκος σε το σε μπαστούνια. Όχι πολύ λεπτό!.
Μεταφέρετέ τα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά να στραγγίσει.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ.
Βάλτε σε ένα μπολ – αλεύρι αμυγδάλου, σκόνη σκόρδου και αλάτι. Ανακατέψτε καλά!
Ξεπλύνετε το αλάτι από τα κολοκύθια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Βυθίστε κάθε κομμάτι στα αυγά και στη συνέχεια ρίξτε το στο μείγμα αμυγδάλου.
Τακτοποιήστε τα κολοκύθια στο ταψί και ψήστε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα ζεστά και απολαύστε τα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜουσακάς λαχανικών ελαφρύς και πεντανόστιμος
Επόμενο άρθροΜαλακά Ψωμάκια (ανατολίτικη συνταγή)