Μανιταροκεφτέδες

Χρειάζεσαι:

200 γρ μανιτάρια
100 γραμμάρια κρεμμύδι κόκκινο
100 γραμμάρια κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ τριμα φρυγανιας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
40 ml λάδι
ξηρό φυτικό μπαχαρικό για γεύση

Παρασκευή:

1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια (μην τα πλένετε ποτέ γιατί απορροφούν πολύ νερό) και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο επίσης. Ξεπλύνετε καλά τα φασόλια κάτω από μια ροή κρύου νερού.
2. Ρίχνουμε το λάδι σε κατάλληλο δοχείο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Στο ζεστό λάδι βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με αλεσμένο πιπέρι και ξηρά μυρωδικά για γεύση. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να απελευθερωθεί από τα μανιτάρια. Προς το τέλος για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα φασόλια, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει, να είναι χλιαρό στην αφή.

3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ ή κόφτη και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα που προκύπτει σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας, το οποίο είναι λαδωμένο, για να πιάσετε μέρη από το μείγμα και πλάθετε με τα χέρια σας τους κεφτέδεσ-μπιφτέκια (τα οποία είναι και λαδωμένα). Προσδιορίστε μόνοι σας το πάχος των κεφτέδων, τα δικά μου είχαν πάχος 1 εκ.
4. Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί γκριλ, το οποίο έχετε αλείψει ελαφρά με λάδι, ή να τα τηγανίσετε στο λάδι.
Τα έψησα σε γκριλ σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με συνοδευτικό της επιλογής σας.
5. Είναι πολύ νόστιμα και ζεστά και όταν κρυώσουν …

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτοτυρόψωμο
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια σε σούπα με μπαχαρικά