Κολοκυθάκια σε κουρκούτι με κρέμα γάλακτος.

Θα χρειαστείτε:

Εκτός από τα κολοκυθάκια, παίρνω:
2 μεγάλα αυγά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
αλατι
πιπερι,
σκόρδο,
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαούρτι
200 γρ. γιαούρτι
10 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
5 γρ. σιρόπι
5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι

Πώς να το μαγειρέψω:

1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό για να είναι πιο εύκολο να τηγανιστούν. Ρίξτε πανω στα κολοκυθάκια αλάτι, πιπέρι, μπορείτε να λιωσετε μερικές σκελίδες σκόρδο να ανακατέψετε καλά και αφηστε στην ακρη

2. Για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα κουρκούτι όχι πολύ σφιχτό.
Ένα πιο λεπτό κουρκούτι θα ξεκολλήσει· ένα πιο πηχτό κουρκούτι δεν θα καλύψει καλά το κολοκυθακι.

3. Τυλίγω πρώτα τις φέτες κολοκυθιού σε αλεύρι, μετά τις βυθίζω σε κουρκούτι και τις τηγανίζω και από τις δύο πλευρές σε ηλιέλαιο.
Αν το κουρκούτι πήξει επειδή προσθέτουμε τακτικά αλεύρι, μπορείτε να το αραιώσετε με την κρεμα γαλακτος.
Μπορείτε επίσης να το αραιώσετε με τον χυμό που βγάζουν τα κολοκυθάκια.
Αν περισσέψει το κουρκούτι, το τηγανίζω απλά σαν τηγανίτες σε τηγάνι.

4. Για τη σάλτσα γιαούρτι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο. Βουτάμε τα κολοκυθάκια στη σάλτσα και απολαμαβάνουμε

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣκορδοψωμάκια με μοτσαρέλλα
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια ψημένα με ντομάτες και τυρί.