Κολοκυθοκεφτέδες

Σήμερα έφτιαξα κολοκυθοκεφτέδες, αλλά αυτή τη φορά πρόσθεσα λίγη τριμμένη μελιτζάνα και πατάτα.  Δεν μέτρησα με ακρίβεια τα λαχανικά.

Υλικά

1 κγρ κολοκυθάκια
αλάτι
1 ξερο κρεμμύδι
1 πατάτα μικρή
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μελιτζάνα
λίγο ανηθο
2 αυγά
120 γρ τυρί κιτρινο παρμεζάνα
αλεύρι όσο παρει
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Έτριψα τα κολοκυθάκια στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη/περίπου ένα κιλό/.
Πασπαλίστηκα με λίγο αλάτι. Ανακάτεψα και τα άφησα να βγάλουν το ζουμί τους για μια ώρα περίπου.
Σε αυτό το διάστημα έτριψα ένα παλιό κρεμμύδι. Χοντροκόψα δύο φρέσκα κρεμμύδια. Έτριψα μισή μελιτζάνα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη,
και μια πατάτα στη μικρή. Τα έτριψα χωριστά και τα έστυψα πριν τα προσθέσω στο κρεμμύδι.
Ψιλοκόψα τα κολοκυθάκια, λίγο άνηθο, 2 αυγά και τρίψα περίπου 120 γραμμάρια τυρί.
Στράγγισα τα κολοκυθάκια και τα πρόσθεσα στο μπολ με τα υπόλοιπα προϊόντα. Αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψα καλά.

Πρόσθεσα αρκετό αλεύρι για να γίνει παχύρρευστο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια/χαμηλή φωτιά.
Μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και να τα βάλουμε στο λάδι να τηγανιστούν. Τα έπλασα με τα χέρια μου, το μείγμα είναι ελαφρώς κολλώδες. 😊
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα!🌞

ΠΗΓΗ: Лесно и вкусно с Катя

Προηγούμενο άρθροΓλυκές πίτες τυλιχτές…Μια απλή συνταγή για κέρασμα με τον καφέ
Επόμενο άρθροΣπανακοτυροπιτακια Λιβάνου…τα αγαπημένα μου