Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Υλικά

5 μικρά κολοκυθάκια
1 καρότο
1 μικρή πιπεριά πράσινη
1 μικρή πατάτα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. τριμμένο Ρεγκάτο
150 γρ. φέτα τριμμένη
5 κ.σ. βρώμη
3 κ.σ αλεύρι
2 αυγά
4 κ.σ.άνηθο
1 κ.γ δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο σουρωτήρι τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη όλα μας τα λαχανικά, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, σκόρδο,πατατούλα, πιπεριά και καρότο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.Αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σ ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, μπαχαρικά, τη βρώμη,το αλεύρι,τον άνηθο τον δυόσμο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου έτσι ώστε να δέσουν όλα τα υλικά.Αν δούμε οτι έχουν βγάλει υγρά προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Βάζουμε σ ενα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνουμε ίσες ποσότητες, κάνουμε κεφτεδάκια, τα πατάμε λίγο και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180° βαθμούς για περίπου 35 με 45 λεπτά η εως ότου πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή μας δόθηκε από την Ραλλού Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤεμπελόπιτα με τυρί !
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο