Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου!!!👌😋

Καλοκαίρι και φθινόπωρο χωρίς Κολοκυθοκεφτέδες δεν γίνεται και ειδικά φούρνου! Είναι ένα κλασικό ορεκτικό που παραγγέλνετε στις ταβέρνες, ειδικά το καλοκαίρι, την εποχή που υπάροχουν κολοκυθάκια.

Υλικά:

5 κολοκυθάκια τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και στυμμένα καλά.
2 τριμμένες πατάτες στο χοντρό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι η δύο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη.
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα σκληρό τυρί Δανίας
άνηθο,μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι
4 με 5 κουταλιές σούπας αλεύρι.
6 με 7 τριμμένες φρυγανιές..!!
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύω όλα μαζί φτιάχνω σαν μπιφτέκια η και μικρότερα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν πάτο…!!!
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και τυρί φέτα..

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθοκεφτεδες με τυριά

Κολοκυθοκεφτεδες με τυριά

Υλικα

κολοκυθάκια – 500 – 600 g, τριμμένα
αυγά – 2 τεμ.
σκόρδο – 1 κοτσάνι φρέσκο
πράσινα κρεμμύδια – 1 κοτσάνι
άνηθο
μαϊντανός
αλεύρι – 1 κουτ.
κίτρινο τυρί – 150 g
Φέτα – 150 g
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ (αν έχουν ακόμα νερό, τα στύβουμε με το χέρι) και προσθέτουμε τα αυγά, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τρίβουμε το τυρί και το κίτρινο τυρί στον χοντρό τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Παίρνουμε από το μείγμα, σχηματίζουμε μπαλάκια, τα τυλίγουμε σε αλεύρι, τα ισιώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λίπος μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα