Κορνεδάκια με κρέμα σοκολάτα

Υλικά

160 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
56 γρ. Τυρί κρέμας
1 αυγό
100 g αλεύρι αμυγδάλου / ή 35 g καρύδας /
1/2 κουτ στέβια
1/2 κουτ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ βανίλια

Για την κρέμα
Άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια σοκολάτα Γιώτης (όχι της στιγμής)
Γάλα 1 λίτρο
Κακάο 6 – 8 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 2 ποτήρια
Νερό 1 ποτήρι
Βανίλια 1 (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Βάλτε τη μοτσαρέλα με το τυρί κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Μετά το πρώτο λεπτό, βγάλτε τη ζύμη και ανακατέψτε τη με μια σπάτουλα και στη συνέχεια βάλτε στο φούρνο για άλλο ένα λεπτό.
Αφαιρέστε και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά τα πάντα.
Προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, στεβια, 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ. Ζυμώστε καλά τη ζύμη με τα χέρια σας. Είναι καλό να το αφήσετε για 15 λεπτά για να ξεκουραστείτε στο ψυγείο. Στη συνέχεια χωρίστε σε 12 μικρά ψωμιά, 30 γρ βγήκαν για μένα. Τότε πλαθετε καθένα / θα δείτε στις φωτογραφίες /. Στη συνέχεια, τυλιξτε τα στις προ-λιπανμένες χοάνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και τώρα επιτρέψτε μου να σας δώσω κάποιες συμβουλές. Λιπάνετε τις χοάνες με λάδι και τα αφήνετε στο ψυγείο πριν ξεκινήσετε τη ζύμη. Θα είναι ευκολότερο να τα τυλίξετε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Για να γίνουν σαν δικό μου στην εικόνα. Ο φούρνος μου είναι αέριο. Κρινετε συμφωνα με τον δικο σας.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και το άνθος αραβοσίτου , το λιώνουμε καλά και το συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει . Για τη γέμιση χρησιμοποίησα μια θήκη με ακροφύσιο. Διακοσμήστε με φιλέ αμυγδάλου

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές…μεσογειακό πιάτο γεμάτο αρώματα
Επόμενο άρθροΜπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα