Κορνεδάκια με κρέμα Patisiere

Υλικά για τα χωνάκια:

– 160 γρ βούτυρο κρύο
– 550 γρ αλεύρι
– 150 ml γάλα
– Αλάτι 
– φλούδα από 1 λεμόνι
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 50 γρ ζάχαρη άχνη
– 2 αυγα

Κρέμα Patisiere

– Γαλα φρεσκο 250 ml
– Κρεμα γαλακτος 250 ml
Ζαχαρη 80 γρ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Αβγα 1 ολοκληρο
Αβγα 3 κροκους
Κορν φλαουρ κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλευρι κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλατι 1 πρεζα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και στο μπολ ενός μίξερ βάσης βάζουμε τα αυγά, το βούτυρο, ζάχαρη άχνη, ξύσμα πορτοκάλι, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το εξάρτημα “φτερό” έως ότου αναμειχθούν όλα πολύ καλά.
Στην αρχή σε γρήγορη ταχύτητα και μετά πιο αργή και προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σταδιακά έως ότου πάρουμε κολλωση ζύμη. Στη συνέχεια αλλάζουμε το εξάρτημα και βάζουμε το εξάρτημα του γάντζου προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία πιο πηχτή μη κολλώδη ζύμη.


Ανοίγουμε μία μεμβράνη βάζουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε και βαζουμε στο ψυγείο.


Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήνουνε στην άκρη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη χωρίζουμε στα δύο και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε ένα φύλλο περιπου 30 εκ και κόβουμε λωρίδες το φύλλο σε λωρίδες περίπου στα 2 εκατοστά πλάτος.


Τις λωρίδες αυτές τις τυλίγουμε γύρω από τα μεταλλικά χωνάκια μας.
Τοποθετούμε τα χωνάκια στο ταψί τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά

Για την κρεμα τωρα

Bαζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν.
Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα με το αλατι,την ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Παιρνουμε το ζεστο γαλα με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε σιγα σιγα στο μιγμα αβγων χτυπωντας τα συνεχως.
Στην συνεχεια αδειαζουμε ολο το μιγμα παλι μεσα στην κασταρολίτσα.
Την τοποθετουμε παλι στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως.
Μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας εχει δεσει.
Την αδειαζουμε σε μεταλλικο μπολ να κρυωσει πολυ πιο ευκολα,και καλυπτουµε ακουµπωντας επανω στην επιφανεια της µεµβρανη για να μην πιασει κρουστα.
Αφου κρυωσει την χτυπαμε λιγο να αφρατεψει γεμιζουμε ενα κορνε ζαχαροπλαστικης με την κρεμα και γεμιζουμε τα κορνεδακια μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα Καρδιτσιώτικη…η πιο απλή γρήγορη και νόστιμη πίτα
Επόμενο άρθροΠατάτες στο φούρνο με τυριά