Τρώγονται σκέτα σαν πατατάκια, συνοδεύονται τέλεια με πατάτες τηγανιτές ή με σαλάτες, και, τους ταιριάζει πολύ μια πικάντικη μαγιονέζα, μια καυτερή sauce ή μουστάρδα, ακόμα και μια σκέτη σάλτσα ketchup. Το καλό με αυτά τα κεφτεδάκια είναι ότι μπορείς να τα βάλεις στον φούρνο ή στο τηγάνι. Εδώ σου δίνω οδηγίες για να διαλέξεις. Αν θέλεις την γνώμη μου θα τα κάνεις στο τηγάνι.

Κοτοκεφτεδάκια

Χρειάζεσαι:

450 γρ. κιμά από κοτόπουλο (στήθος, μπούτι ή και τα δύο) μπορείς και με γαλοπούλα
1 μεγάλο αβγό
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. σως σογια (αν έχεις με την πράσινη ετικέτα είναι καλύτερη γιατί είναι λίγο πιο ελαφριά)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο

Για την καυτερη μαγιονέζα θέλεις:

½ φλιτζάνι (120 γρ.) μαγιονέζα, καλύτερα σπιτική
2 κ.σ. από οποιαδήποτε καυτερή σάλτσα που θα βρεις έτοιμη στα supermarkets
2 κ.γ. μέλι
½ κ.γ. κύμινο
Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά, δοκιμάζεις, συμπληρώνεις ότι σου λείπει και βάζεις σε ένα μπολ στο ψυγείο να περιμένει.

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ: κιμά κοτόπουλου, παρμεζάνα, φρυγανιά, soy sauce και κύμινο. Αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις μια πρέζα μπούκοβο και ανακατέβεις καλά.
Ετοιμάζεις 16 στρογγυλά κεφτεδάκια και αφήνεις στην άκρη.
Αν έχεις δίχτυ που μπαίνει σε κατσαρόλα ή σε φριτέζα να τα χρησιμοποιήσεις βάζοντας στο σκεύος όσο λάδι χρειάζεται για να τηγανιστούν σωστά. Διαφορετικά βάζεις αρκετό λάδι σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι όπως κάνεις τα κεφτεδάκια.
Θα βάζεις λίγα-λίγα για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα τα τηγανίσεις (όπως ακριβώς τηγανίζεις τα κεφτεδάκια σου) μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ένα υπέροχο ρόδινο χρώμα.
Τα βγάζεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σταθούν για μερικά λεπτά και σερβίρεις με την μαγιονέζα (αν βάλεις) και ότι άλλο επιλέξεις.

ΠΗΓΗ: HTTPS://WWW.DELISH.COM via cookingpartner

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα κριτσίνια μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΕίναι ίσως η καλύτερη σπιτική ζύμη σφολιάτας που έχω φτιάξει