Κοτόπουλο ή χοιρινό ή λουκανικο στο πήλινο

.. ή όταν δεν έχετε πήλινο αποδεικνύεται και το πυρεξάκι να κάνει υπέροχη δουλειά 😁

Απαραίτητα Υλικά

για την αγαπημένη μου συνταγή (υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις γεύσης):

1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
150-200 γραμμάρια τυριού σε φέτες
10 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
Κρέας (ή χωρίς) της επιλογής σας – κοτόπουλο, λουκάνικα, χοιρινό
4-5 αυγά
Ελιές κατά βούληση
Βούτυρο
150ml ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο κάτω μέρος του πυρεξ βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας πελτε ντομάτας και λίγο βούτυρο, πάνω με ψιλοκομμένα κρεμμύδια και πιπεριές. Βάλτε πάλι 2-3 κουταλιές της σούπας πουρε ντομάτας και τυρί σε φέτες. Και πάλι 2-3 κουταλιές της σούπας πουρε ντομάτας και κομμένο σε μεγαλα κομμάτια κρέατος της επιλογής σας. Προσθέστε μερικά
κομμάτια βούτυρο, ελιές, ρίγανη θυμαρι, πιπερι και απο πάνω το ζωμό λαχανικών. Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε το κρέας και να φτιάξετε ακαταμάχητο με κιτρινα τυρια ή φέτα της επιλογής σας.

Τοποθετήστε το πυρεξ σε κρύο φούρνο (τόσο για το πήλινο δοχείο το ίδιο) με καπάκι στους 180-200 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε και ριχνουμε ολόκληρα αυγά, επιστρέφοντας το πυρεξ στο φούρνο χωρίς καπάκι μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Απεριόριστα νόστιμο 🍽️

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Αρνιού
Επόμενο άρθροΦτιαξτε την τέλεια σαλάτα με βραστά αυγά