Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρυζάκι

Το κοτόπουλο αλλά ακόμη περισσότερο το Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι προτιμάται από πολλούς ανθρώπους! Επειδή Εύκολο να το προμηθευτείς, Εύκολα διαθέσιμο,Χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, Νόστιμο

Ο πολύ αγαπημένος μου τρόπος μαγειρέματος είναι να το φτιάχνω στην κατσαρόλα.

Υλικά

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Μισή κουταλιά της σούπας κοφτή πιπέρι
8 μπαχαρικά
8 γαρύφαλλα
7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γεματες πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φλιτζάνια νερό.
(Αν βράζετε σε χυτρα, προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει το κοτόπουλο).
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένες ή τριμμένες ώριμες ντομάτες, σκόρδο, ξυλάκια κανέλας κ.λπ.

Εκτέλεση:

Κόψτε και πλύνετε καλά το κοτόπουλο, ραντίστε το με λίγο ξύδι και τοποθετήστε το μόνο του στο τηγάνι.
Όταν το κοτόπουλο αρχίσει να πίνει τα υγρά μαγειρέματος, τοποθετήστε το όλο σε ένα μπολ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας το καρότο, το κοτόπουλο και τον ζωμό του.
Γυρίστε το στην μερικές φορές και στη συνέχεια προσθέστε το νερό, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι.
Φέρτε το φαγητό σε βρασμό σε δυνατή φωτιά στην αρχή και, προς το τέλος, χαμηλώστε ελαφρώς τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να γίνει.
Ιδανικά σερβίρεται με πιλάφι και ζυμαρικά.

Σερβίρετε!!!

Photo: Σταυρούλα Συμεωνίδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα

Υλικά:

1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι ντοματοπολτός
1 κ.σ. τοματοπελτές
2 σκελιδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
1 πακέτο μακαρόνια
300 γρ μυζήθρα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατόπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κονκασέ,τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου μία ώρα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό με αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά.
Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρκετή μυζήθρα.

Eleni KappouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΔύο Συνταγές για Χοχλιούς (Σοφεγάδο – Χοχλιους με κολοκυθάκια και πατάτα)
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ