Κοτόπουλο με κρεμώδες σάλτσα σκόρδου και παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή Κοτόπουλο με κρεμώδες σάλτσα σκόρδου κάνει υπέροχες μπουκιές κοτόπουλου με μοτσαρέλα και παρμεζάνα σε λιγότερο από 35 λεπτά. Είναι ένα υπέροχο δείπνο που σερβίρεται με πουρέ πατάτας και μακαρόνια

Υλικά

4 μικρά-μεσαία στήθη κοτόπουλου ή 2 μεγάλα κομμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ψηθεί το κοτόπουλο (οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν ανάλογα με το πάχος των στήθων κοτόπουλου).
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την ρίγανη και το τυρί παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αν θέλετε, προσθέστε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι. Σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε για άλλο ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.
Ρίξτε την σάλτσα με ένα κουταλι πάνω από το κοτόπουλο. Σερβίρετε με ζυμαρικά ή πουρε πατατας.

Ravindr Sharma

Προηγούμενο άρθροΤσουκνιδόπιτα με φέτα
Επόμενο άρθροΚέικ με γεύση μήλο, βούτυρο, κανέλα και αρωματικό κρουασάν