ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την σάλτσα
20 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 Μεγάλη πρέζα σκόνη κρεμμυδιού
1 Μεγάλη πρέζα σκόνη σκόρδου
1 Μεγάλη πρέζα αποξηραμένου θυμαριού
1 Μεγάλη πρέζα αλατιού
Για το κοτοπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μπουτια κοτόπουλου (με το δέρμα)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1/4 κουπας μουστάρδα 
2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
3 καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
500g πατάτες baby κομμένες στην μέση
2  κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, καθώς και επιπλέον για το σερβίρισμα
Βήμα 1
Κρεμώδης σάλτσα κοτόπουλου:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι.
Ανακατέψτε για να δημιουργήσετε μια βάση. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Ρίξτε το γάλα μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια ομαλή και παχιά πάστα. Σταδιακά ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, την σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, θυμάρι και το αλάτι, ανακατέψτε συνεχώς, για 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου συμπυκνωθεί το μείγμα. Βγάλτε το από την φωτια και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει 10 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C / 180C στον αέρα.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, ρίξτε λάδι σε ένα πυριμαχο σκευος βαθύ και σε ψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο.  Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή έως ότου το δέρμα αρχίζει ψήνετε, γυρίστε το και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε μετα σε ένα πιάτο.

Βήμα 4

Ξαναβάλτε το πυριμαχος σκεύος στην φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Προσθέστε κρασί. Τα βράζουμε, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά. Προσθέστε την σάλτσα κοτόπουλου, ½ φλιτζάνι νερό, ζωμό κοτοπουλου, μουστάρδα και ζάχαρη. Ανακατέψτε για να διαλύθεί η μουστάρδα. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, δενδρολίβανο και θυμάρι. Ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα μαζί.

Βήμα 5

Βάλτε το κοτόπουλο στο σκευος και σκεπάστε. Μεταφέρετε όλο μαζί στο φούρνο. Ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο είναι σκούρο καφέ και μαγειρεμένο. Βγάλτε το και αφήστε το για  5 λεπτά.

Σερβίρετε πασπαλισμένο με επιπλέον θυμάρι.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια σαν τηγανιτές πατάτες
Επόμενο άρθροBlack Forest στο λεπτό…